ХVIІІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та здобувачів вищої освіти з міжнародною участю «Проблеми формування здорового способу життя у молоді»

9 жовтня на кафедрі Технології ресторанного і оздоровчого харчування відбулось Секційне засідання в рамках щорічної ХVIІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених та здобувачів вищої освіти з міжнародною участю  «Проблеми формування здорового способу життя у молоді».

Секція конференції «Харчові та медичні аспекти здорового способу життя» продемонструвала високу активність та інноваційність, зосередившись на актуальних напрямках харчової науки, технологій та ресторанного господарства. Учасники під керівництвом провідних викладачів представили низку цікавих досліджень.

Основний фокус секції – на здоровому та функціональному харчуванні, сучасних трендах ресторанного господарства. 

Були обговорені теми використання нетрадиційної сировини, як-от пивна дробина для покращення якості м’ясних напівфабрикатів (здобувач PhD Дубина А.А.). Значна увага приділялася розробці оздоровчих та безглютенових десертів, зокрема на основі гарбуза (Драган К.Ю.) та десертів без цукру (Женжеруха У.). Такі доповіді відображають світовий тренд на зменшення споживання цукру та розширення асортименту продукції спеціального призначення. Також обговорювалися тенденції ресторанного бізнесу в контексті сучасної кавової культури (Авдейчик С.), використання фермерських продуктів (Атанасова В.С.) та розвиток ресторанних підприємств при готелях (Малько Д.Є.).

Іншим важливим напрямом стало застосування пробіотиків (Комбуча – Діденко К.В.) та інноваційних технологій у харчуванні молоді, що займається фітнесом (сирні запіканки – Беспалько А.В.), рослинних адаптогенів у напоях для спортсменів (здобувач PhD Біленький П.К.) 

Різноманіття тем і географія учасників (включно з Одеським державним аграрним університетом; Мілінчук А.С., здобувач СВО «Магістр») підкреслюють міжгалузевий характер секції та її значущість для розвитку здорового способу життя.

Розглянуті теми та проведені дослідження щодо функціональних інгредієнтів (пивна дробина, адаптогени, гарбуз, пробіотики) та інноваційних продуктів (безглютенові десерти, сирні запіканки для фітнесу) стануть актуальними кейсами та практичними завданнями для лабораторних робіт і курсового проєктування

Теми про фермерські продукти, сучасну кавову культуру та організацію виробництва інтегруються в освітні компоненти професійного спрямування. Це дозволить здобувачам та майбутнім випускникам ОП “Технології ресторанного та оздоровчого харчування” опанувати передові знання та бути конкурентоспроможними фахівцями, готовими до впровадження інновацій в сфері ресторанного господарства. 

IMG_20251016_005601_680IMG_20251016_005601_201IMG_20251016_005600_981IMG_20251016_005601_686