23 жовтня 2025 року відбулося чергове засідання Робочої групи з розробки ОП “Технології ресторанного та оздоровчого харчування”. Ключовою темою стало обговорення результатів анкетування здобувачів освіти СВО «Бакалавр».
Аналіз відповідей здобувачів виявив необхідність покращення якості освітнього процесу через посилення практичної підготовки та інтеграцію нових трендів галузі.
Члени робочої групи обговорили можливість розширення мережі закладів ЗРГ для проходження практики та залучення представників провідних підприємств галузі до надання освітніх послуг в сфері практичної підготовки за освітньою програмою (зокрема, неформальної освіти).
Результати обговорення були представлені на засіданні кафедри ТРіОХ 23 жовтня 2025 року.
За ініціативи провідного доцента кафедри Ірини Біленької та в результаті тісної взаємодії з випускниками-стейкхолдерами ОП заплановано розширення співпраці з компанією «Сінерджі Груп», що об’єднує такі заклади ресторанного господарства:
Café Central
The Roastery by Odesa
Terrace. Sea view
REEF
Beerteka
YUG
Mediterranean
З метою залучення здобувачів до практичної підготовки в сучасних умовах ресторанного господарства погоджено та заплановано Презентацію освітньої моделі «Гастрошкола» як шлях до професійної реалізації за підтримки провідної мережі ресторанів міста Одеси (модератор – к.т.н., доцент Біленька І.Р.).
Таким чином, результати чергового анкетування здобувачів виявили потребу у посиленні практичної підготовки та інтеграції галузевих трендів. Робоча група використала цей зворотний зв’язок для модернізації ОП шляхом розширення співпраці з компанією «Сінерджі Груп», надання якісної практичної підготовки безпосередньо в закладах галузі в рамках навчального процесу та з метою полегшення подальшої адаптації випускників в сфері ресторанного господарства.

