Вимоги роботодавців освітньо-професійна програма « Інноваційні технології ресторанного бізнесу та здорового харчування » (від 2023р.)

Основні вимоги роботодавців до наших випускників освітньо-професійної програми « Інноваційні технології ресторанного бізнесу та здорового харчування»:

  • Оптимізація процесів виробництва з метою забезпечення максимальної продуктивності та ефективності.

3датність застосовувати базові знання фундаментальних наук для розуміння суті технологічних процесів, що відбуваються під час виробництва кулінарних страв та харчових виробів.

Здатність розробляти, впроваджувати та застосовувати сучасні методи оцінювання ефективності впровадження інновацій в  ресторанному бізнесі.

Здатність здійснювати моніторинг кон’юнктури ринку ресторанних послуг.

Здатність оцінювати нові ринкові можливості, формулювати бізнес-ідеї та розробляти маркетингові заходи.

Вміти на основі знань нормативно-правових актів стосовно діяльності закладів ресторанного господарства, аналізувати сучасні тенденції розвитку ресторанного бізнесу.

Вміти визначати показники ефективності закладів ресторанного бізнесу  та реалізовувати заходи для її підвищення шляхом раціонального використання і скорочення витрат людської праці, енергетичних та сировинних ресурсів для забезпечення конкурентоспроможності виготовленої продукції.

Знаходити рішення щодо формування нових конкурентних переваг підприємств ресторанного господарства, передбачати можливі ризики, оцінювати їхній рівень під час діяльності підприємств .

Здатність самостійно планувати, організовувати, проводити наукові дослідження з урахуванням світових тенденцій науково-технічного розвитку ресторанного бізнесу  в умовах закладів ресторанного господарства та  науково-дослідних лабораторій  із застосуванням сучасних інформаційних та комп’ютерних технологій.

  • Аналіз даних виробництва та складання звітів про виробничу діяльність та ефективність процесів

Здійснювати технологічні, технічні, економічні розрахунки в рамках розроблення та виведення нових видів страв та харчових виробів  на споживчий ринок, вести облік витрат матеріальних ресурсів.

Здатність застосовувати інформаційно-комунікаційні технології, професійні та базові знання в галузі технології та  економіки для вирішення прикладних задач, проводити технологічні, технічні та економічні розрахунки.

  • Організація та контроль технологічних процесів виробництва страв та виробів в умовах закладів ресторанного господарства , виконання діючих стандартів та технічних умов

Обирати та впроваджувати у практичну виробничу діяльність сучасні технології, обладнання,організацію виробництва та методи управління закладами ресторанного господарства  з урахуванням світових тенденцій у ресторанному бізнесі, планувати роботу закладу ресторанного бізнесу відповідно до сучасних економічних умов.

  • Загальне керівництво технологічними процесами виробництва продукції та страв

Розробляти і приймати ефективні рішення з питань розвитку закладів ресторанного бізнесу, забезпечувати їх реалізацію, оцінювати ризики та імовірні наслідки їх впливу.

 

Ініціювати, розробляти та управляти проектами розвитку закладів ресторанного бізнесу із врахуванням інформаційного, матеріального, фінансового та кадрового забезпечення.

Застосовувати спеціалізоване програмне забезпечення для розв’язання задач управління процесами  у закладах ресторанного бізнесу.

Відповідати за формування ефективної кадрової політики, організаційні комунікації, розвиток професійного знання, оцінювання стратегічного розвитку команди, підбір та мотивування персоналу на ефективне вирішення професійних завдань у закладах ресторанного господарства

Здійснювати дослідження та проваджувати інноваційну діяльність з метою отримання нових знань та створення нових технологій та видів послуг і продукції в сфері ресторанного бізнесу.

Здатність обирати та експлуатувати технологічне обладнання, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів та страв.

  • Ініціювати та очолювати розробку та впровадження нових видів продукції та страв та проводити їх технологічні відпрацювання

Вміти розробляти або удосконалювати технології  виробництва страв та харчових виробів  підвищеної харчової цінності з врахуванням світових тенденцій розвитку галузі в умовах закладів ресторанного господарства.

Здатність впроваджувані у закладах ресторанного бізнесу нові сучасні технології харчових продуктів та страв  на основі інноваційних технологій та сировини згідно розуміння сутності  та мети їх використання .

Обирати сучасне обладнання для технічного оснащення нових або  реконструйованих закладів  ресторанного господарства, знати принципи його роботи та правила експлуатації, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів та страв  запроектованого меню.

  • Дотримання норм і правил безпеки на робочому місці та забезпечення їх виконання підлеглими співробітникам

Дотримуватися правил техніки безпеки та проводити технічні та організаційні заходи щодо організації безпе­чних умов праці під час виробничої діяльності.