Вимоги роботодавців освітньо-професійна програма «Технології ресторанного бізнесу та здорового харчування »

Основні вимоги роботодавців до наших випускників освітньо-професійної програми «Технології ресторанного бізнесу та здорового харчування»:

  • Організація та контроль технологічних процесів виробництва страв та виробів в умовах закладів ресторанного господарства, виконання діючих стандартів та технічних умов

Здатність використовувати чинну законодавчу базу, довідкові матеріали та професійно-профільовані знання для розроблення нормативної документації.

Обирати та впроваджувати у практичну виробничу діяльність сучасні технології, обладнання, організацію виробництва та методи управління закладами ресторанного господарства  з урахуванням світових тенденцій у ресторанному бізнесі, планувати роботу закладу ресторанного бізнесу відповідно до сучасних економічних умов.

  • Контроль ведення та дії системи безпеки НАССР згідно чинного законодавства України у закладах ресторанного бізнесу

Планування і впровадження системи управління та контролю якості та безпеки НАССР для кулінарних страв та харчових виробів  у закладах ресторанного бізнесу, здійснення їх інформаційного, методичного, матеріального, фінансового та кадрового забезпечення.

Вміння працювати в команді.

Здатність працювати в команді.

  • Загальне керівництво технологічними процесами виробництва продукції та кулінарних страв.

Організація, контроль та управління технологічними процесами виготовлення кулінарних страв та  харчових виробів  із застосуванням технічних засобів автоматизації і систем керування.

Здатність обирати та експлуатувати технологічне обладнання, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів та страв.

Забезпечення високої якості продукції, що виробляється.

Здатність організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчових продуктів та страв із застосуванням сучасних методів в умовах закладів ресторанного господарства.

  • Приймати участь у розробці i впровадженні нових видів продукції та проводити їх технологічні відпрацювання.

Вміти розробляти або удосконалювати технології харчових продуктів та страв  підвищеної харчової цінності з врахуванням світових тенденцій розвитку галузі в умовах закладів ресторанного господарства.

Здатність впроваджувати у закладах ресторанного бізнесу нові сучасні технології харчових продуктів та страв  на основі інноваційних технологій та сировини згідно розуміння сутності  та мети їх використання .

Обирати сучасне обладнання для технічного оснащення нових або  реконструйованих закладів  ресторанного господарства, знати принципи його роботи та правила експлуатації, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів та кулінарних страв, спроєктованого меню.

  • Брати участь у розробці технологічної документації.

Вміти розробляти технологічні та калькуляційні картки на нові кулінарні страви, тех­нічні умови та технологічні інструкції на харчові вироби.

  • Дотримання норм і правил безпеки на робочому місці та забезпечення їх виконання підлеглими співробітникам.

Дотримуватися правил техніки безпеки та проводити технічні та організаційні заходи щодо організації безпе­чних умов праці під час виробничої діяльності.