Основні вимоги роботодавців до наших випускників освітньо-професійної програми «Технології ресторанного бізнесу та здорового харчування»:
- Організація та контроль технологічних процесів виробництва страв та виробів в умовах закладів ресторанного господарства, виконання діючих стандартів та технічних умов
Здатність використовувати чинну законодавчу базу, довідкові матеріали та професійно-профільовані знання для розроблення нормативної документації.
Обирати та впроваджувати у практичну виробничу діяльність сучасні технології, обладнання, організацію виробництва та методи управління закладами ресторанного господарства з урахуванням світових тенденцій у ресторанному бізнесі, планувати роботу закладу ресторанного бізнесу відповідно до сучасних економічних умов.
- Контроль ведення та дії системи безпеки НАССР згідно чинного законодавства України у закладах ресторанного бізнесу
Планування і впровадження системи управління та контролю якості та безпеки НАССР для кулінарних страв та харчових виробів у закладах ресторанного бізнесу, здійснення їх інформаційного, методичного, матеріального, фінансового та кадрового забезпечення.
Вміння працювати в команді.
Здатність працювати в команді.
- Загальне керівництво технологічними процесами виробництва продукції та кулінарних страв.
Організація, контроль та управління технологічними процесами виготовлення кулінарних страв та харчових виробів із застосуванням технічних засобів автоматизації і систем керування.
Здатність обирати та експлуатувати технологічне обладнання, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів та страв.
Забезпечення високої якості продукції, що виробляється.
Здатність організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчових продуктів та страв із застосуванням сучасних методів в умовах закладів ресторанного господарства.
- Приймати участь у розробці i впровадженні нових видів продукції та проводити їх технологічні відпрацювання.
Вміти розробляти або удосконалювати технології харчових продуктів та страв підвищеної харчової цінності з врахуванням світових тенденцій розвитку галузі в умовах закладів ресторанного господарства.
Здатність впроваджувати у закладах ресторанного бізнесу нові сучасні технології харчових продуктів та страв на основі інноваційних технологій та сировини згідно розуміння сутності та мети їх використання .
Обирати сучасне обладнання для технічного оснащення нових або реконструйованих закладів ресторанного господарства, знати принципи його роботи та правила експлуатації, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів та кулінарних страв, спроєктованого меню.
- Брати участь у розробці технологічної документації.
Вміти розробляти технологічні та калькуляційні картки на нові кулінарні страви, технічні умови та технологічні інструкції на харчові вироби.
- Дотримання норм і правил безпеки на робочому місці та забезпечення їх виконання підлеглими співробітникам.
Дотримуватися правил техніки безпеки та проводити технічні та організаційні заходи щодо організації безпечних умов праці під час виробничої діяльності.